dimecres, 12 de setembre del 2012

Us recomanem... llibres

"Des de fa setze anys el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT) lliura el premi Protagonista Jove per promoure la lectura entre els infants i els joves. Aquest guardó es decideix a partir dels vots de joves lectors d’arreu dels territoris de parla catalana. 
La dinàmica dels premis consisteix a sotmetre al veredicte de nens i nenes i adolescents la tria dels millors llibres publicats durant l’any entre una selecció de títols escollida prèviament per un jurat especialitzat.
Aquest any 2012 les obres guanyadores han estat Cavall de guerra de Michael Morpurgo en la categoria de 13-14 anys i La meva germana viu sobre la llar de foc d’Annabel Pitcher.(...) 
Cavall de guerra (Estrella Polar) éstà ambientada a la Primera Guerra Mundial i narra l’amistat entre un cavall i un nen i la lluita per la supervivència durant la guerra. Joel, un cavall de granja és destinat com tants d’altres cavalls al front. Albert, el jove que cuida i ensinistra el cavall es veu obligat a vendre’l a la cavalleria britànica."
Text extret de illadellibres.com 

Podeu trobar aquesta narració de caire èpic i d’amistat a la Biblioteca.