dimecres, 22 de maig del 2013

El món parla de... Richard Wagner.

Tal dia com avui, fa 200 anys va nèixer Richard Wagner. Durant tot aquest any i, especialment, aquest mes, el món de la cultura celebra aquest aniversari.

"Richard Wagner (1813-1883) és una d’aquestes rares personalitats que apareixen de tant en tant en el curs de la història i que, amb la seva obra, anuncien i prefiguren un canvi radical, una mutació profunda en la manera de pensar i de sentir de tota una època.
Pocs llocs hi ha al món, més enllà de les terres germàniques, que hagin absorbit de forma tan plena i intensa aquesta influència del compositor com a Catalunya. I això passava en un moment en què Barcelona es transformava en una metròpoli moderna.
La seva petja la trobem en nombroses manifestacions artístiques molt més enllà de les estrictament musicals i teatrals, des de les arts plàstiques a la literatura.
És fàcil, doncs, d’imaginar que l’any 2013, en el marc del Bicentenari del seu naixement, Barcelona i Catalunya s’afegeixin als actes amb què s’honorarà la memòria del gran compositor. (...)

Text extret de bicentenariwagner.cat.

Per saber-ne més: