dissabte, 25 de maig del 2013

Us recomanem... Llibres.

Rowling, J. K. La vacant imprevista. Barcelona: Empuries, 2012 
La nova novel·la de J. K. Rowling comença amb la mort d’en Barry Fairbrother, regidor del poble de Pagford, a Anglaterra. Aquesta mort, i la vacant imprevista que deixa tant al govern local com en l’equilibri de poder local, fan que la petita vida del petit poble anglès es trasbalsi i esclatin petits conflictes entre pares i fills, marits i mullers, professors i alumnes, etc.
La nova novel·la de Rowling, la famosa autora de la saga del mag Harry Potter, ha estat mirada amb lupa per una crítica ansiosa de trobar material excepcional per als seus articles, tant per bé com per mal. Com que sembla que no l’han trobat per bé, a l’autora li han plogut algunes crítiques no gaire agradables. Han qualificat la seva novel·la de banal, estereotipada, avorrida, decepcionant... 
En el fons, la nova novel·la de J. K. Rowling, tan diferent de la saga que l’ha fet famosa, és una novel·la sense moltes pretensions però efectiva. Si li volem buscar defectes potser en trobarem molts, però nosaltres ens quedem amb una de les seves principals virtuts: la descripció del món dels adolescents, cosa que l’acosta a una novel·la juvenil sense ben bé ser-ho del tot. 
En definitiva, se sentirà decepcionat qui busqui l’”esperit” de Harry Potter en aquesta novel·la, però disfrutarà qui senzillament es deixi endur per la història sense qüestionar-se res més enllà.