dimarts, 8 d’octubre de 2013

Us recomanem... Llibres.

"Uns havien sentit dir que curava malalts, altres que en realitat era una bruixa que molestava els cristians, però tots coincidien a assenyalar que aquella dona tenia un do especial que no deixava ningú indiferent. 
Pere Freixenet aconsegueix accedir als arxius més reservats de la catedral de Girona, on troba la història de Guisla Recasens, la llegendària Bruixa de la Catedral, immortalitzada en una de les gàrgoles. Així demostrarà que la popular llegenda té una protagonista i coneixerem la seva història en una Girona on els enfrontaments entre cristians i jueus i la persecució de la Inquisició a les bruixes estava a l'ordre del dia."
Text extret de la contraportada.
La Bruixa de pedra : història d'una llegenda a la Girona de la Inquisició de Miquel Fañanàs i Serrallonga.
Obra guanyadora del Premi Nèstor Luján, edició 2012.
Tot i ser una novel·la històrica, és basa en fets ficticis, malgrat quedar emmarcada en un període històric concret, la Girona del segle XIV i XV, en un període on l’Església ostentava un fort poder social i polític, i on els jueus s’havien de recloure en els seus barris, al Call jueu, per no patir la tirania dels cristians. 
És una historia molt fluida, dinàmica i rica en vocabulari i descripcions, amb uns personatges molt ben construïts que enganxen al lector fins el final.