dimecres, 20 de novembre del 2013

Us recomanem... Llibres.

"El sergent Antonio René comanda un escamot de nois molt joves. L'últim a arribar, en Ietri, tan sols
té vint anys i se sent totalment inexpert. Per a gairebé tots ells, la missió a l'Afganistan és la primera gran prova de la seva vida. La seva destinació, una base d'operacions al mig del desert, és un dels llocs més perillosos de tota l'àrea en conflicte.Esgotats per la calor, el brogit i la por, de dia els soldats reconstrueixen la vida que coneixen, visiten el metge i procuren distreure's. De nit, però, els records irrompen i els nois, enmig d'un silenci absolut, senten les pulsacions dels seus propis cors, els sorolls dels òrgans: l'activitat incessant del cos humà... Fins que arriba el dia en què s'han d'endinsar en territori enemic i de sobte es veuen forçats a passar comptes amb tot allò que han deixat en suspens. Quan tornin a casa, ja hauran sobrepassat irreversiblement la línia que separa la joventut de l'edat adulta. En aquesta novel·la coral, Paolo Giordano delinea amb precisió els contorns de les «noves guerres», i alhora ens desvela l'existència d'altres guerres tan o més esquives encara: els conflictes familiars, els sentimentals, i la lluita invisible, dura i constant, contra nosaltres mateixos."
Text extret de grup62.cat
Cinc anys després de La solitud dels nombres primers, la seva primera novel·la, de gran èxit i tot un fenomen editorial amb el reconeixement per part de la crítica i els lectors, guardonada, entre altres, pel prestigiós premi Strega, Paolo Giordano publica El Cos humà
Novel·la ambientada en una base militar amb la guerra com a tema, però també d'aquelles guerres personals, les pròpies i que cadascú ha d'afrontar escoltant-se a si mateix.
És una història coral situada enmig del desert a la base d'operacions Ice, al sud de l'Afganistan, on es trasllada una divisió de voluntaris de l'exercit italià per a una missió de sis mesos, dirigits pel subtinent René i on es troba el metge tinent Egitto, personatge que farà de fil conductor al llarg de la novel·la. Tots els personatges tenen l'ànima turmentada, cadascú per un motiu diferent (problemes familiars, problemes de personalitat, depressió...). Cadascun d'ells ha d'afrontar la dolorosa transició des de la joventut fins que s'adonen que ja són adults, que són persones diferents, amb responsabilitats que haurien preferit no tenir i per a les quals no se senten preparats.