dissabte, 23 de novembre del 2013

Us recomanem... Llibres.

"En Jesús Carducci i en Miquel-Deogràcies Gambús, normalment, no s’haurien trobat mai.
En Carducci, acaba de patir la pèrdua del seu germà petit i la fi d’una relació amorosa turbulenta amb en Gerard. Té un petit gabinet d’atenció mèdica al barri del Raval de Barcelona i un cop per setmana també dóna assistència sanitària als treballadors d’una gran multinacional.
En Gambús, patriarca d’aquesta empresa, és un ancià de noranta-sis anys riquíssim, megalòman, amb un secret antic que l’ha convertit en un criminal. Quan en Carducci, és citat a una reunió amb ell aparentment és perquè els uneix una improbable fascinació pel teòric anarcocapitalista Murray N. Rot
hbard. Però res no és el que sembla, i aviat l’ancià li fa una insòlita proposta que en Carducci no sabrà rebutjar.(...)"

Text extret de la contraportada del llibre.

Quan arribi el pirata i se m’emporti és la novel·la que Lluís-Anton Baulenas ha publicat quatre anys després de rebre el premi Sant Jordi amb El nas de Mussolini.
En ella ens planteja dues històries inicialment distants que conflueixen en una trama aparentment fàcil de seguir que s'acaba convertint-se en una combinació de novel·la d'aventures i de novel·la negra, amb una acció constant i amb un ritme que va en creixement fins al sorprenent final. Ambientada en la Barcelona dels baixos fons, en concret al barri del Raval, que ens presenta amb una cruesa absoluta, totalment allunyada de les publicitats multiculturals.