dissabte, 25 d’octubre del 2014

Us recomanem... Llibres.

Descobrint les novetats...

L'autora de Palmeras en la nieveLuz Gabás, publica la seva segona novel·la: Regreso a tu piel.

Brianda de Lubich, única heredera del señor más importante del condado de Orrun, ve como el mundo a su alrededor se desmorona tras la muerte de su progenitor. 
En una tierra convulsionada por las guerras, en la que ella y otras veintitrés mujeres serán acusadas de brujería, solo podrá aferrarse a un hombre: aquel a quien juró amar más allá de la muerte.
El desenlace de esta historia de amor inquebrantable llegará siglos después, cuando una joven ingeniera comience a recuperar fragmentos de un mundo pretérito y a sentir un amor irracional hacia un extranjero llegado a un recóndito lugar de las montañas para reconstruir la mansión familiar heredada de sus ancestros.

El punt de partida de la novel·la és un fet real: l'any 1980 van aparèixer amagats a la torre d'una església d'una petita localitat dels Pirineus, uns documents de l'antic concejo. Entre aquesta abundant documentació van aparèixer dos pàgines on hi havia un llistat de varies dones que van ser penjades per bruixes l'any 1592 (pàgines que podem veure a la contraportada interior del llibre).
L'autora amb Regreso a tu piel, vol desmuntar el mite que diu que només fou la Inquisició la culpable de totes les ejecucions per bruixeria, i retratar la cruel repressió seglar que hi va haver contra les suposades bruixes. Com també van ser culpables de jutjar, torturar i finalment penjar a les seves pròpies ciutadanes, els estaments civils, com el concejo o l'ajuntament del poble.