dijous, 29 de gener del 2015

BCNegra 2015. Alicia Giménez Bartlett, guanyadora del X Premi Pepe Carvalho.

L'escriptora . L'autora rebrà el guardó el dia 5 de febrer al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona en el marc de la propera edició de BCNegra, que tindrà lloc entre el 29 de gener i el 7 de febrer de 2015.

(...)Enguany, a BCNegra recordarem la tradició, parlarem del present i tindrem clubs de lectura juvenils, per tal de conrear el futur. Tindrem el blues i la Filmoteca com a companys de viatge. Rebrem autors debutants, parlarem de futbol i corrupció, d’espies i traïdors, de l’economia criminal de les ciutats, dels vells i nous baixos fons, d’evolució davant immobilisme, de salut pública i beneficis privats, donarem la benvinguda a nous autors italians i a vells amics portenys, descobrirem com en el context de les llegendes de sempre es poden introduir crims actuals i com la psicologia influeix en els assassins… Parlarem de crims dibuixats i repassarem l’abecedari, com bons alumnes aplicats. I ens explicaran si la televisió és informació o bé un espectacle permanent. 
Ara que celebrem el primer decenni de vida, retrem homenatge als nostres i celebrarem que el X Premi Pepe Carvalho el rep aquest any, al saló més antic de la casa comuna dels barcelonins, Alicia Giménez Bartlett.
Si, en acabar gener, sentiu a parlar de crims de paper, de llibres que entusiasmen, d'autors coneguts i per conèixer, és que sou a Barcelona i pels seus carrers se celebra una nova edició de BCNegra, el festival d'hivern de la novel·la negrocriminal europea.
BCNegra