diumenge, 15 de febrer del 2015

Us recomanem... Llibres. Novel·la.

Novetats...
El teorema Katherine de John Green

Quan es tracta de buscar parella, l’ideal d’en Colin Singleton són noies que es diguin Katherine. I si parlem de les noies que es diuen Katherine, a en Colin sempre l’acaben deixant. Dinou vegades, per ser exactes. En el viatge que aquest aficionat als anagrames farà amb cotxe, lluny de casa i amb deu mil dòlars a la butxaca, l’acompanyarà un porc senglar sanguinari i un amic de l’ànima amb sobrepès. Però cap Katherine. En Colin està decidit a demostrar el teorema de la predictibilitat subjacent en les Katherines, amb què espera pronosticar el futur de tota relació, venjar els nòvios abandonats d'arreu del món i guanyar-se finalment l'afecte de la noia.

Ressenya del blog elsotanodejoan.com:
(...)Llegir John Green és una d'aquestes cites ineludibles que, malgrat el temps, mai és tard per descobrir.
El teorema Katherine està escrit amb una ploma fresca, senzilla i molt directa. Narrat en tercerapersona i de la veu de Colin, el protagonista masculí. Un noi sensible, especial, intel·ligent i divertit.
Té uns moments realment divertits amb els que viatjarem al seu passat i gaudirem del present per arribar a entendre´l amb una forta base matemàtica molt present al llarg de la lectura.
Igual que a Una estrella que no s’apaga, El teorema Katherine arriba a convertir-se en una lectura frenètica, molt àgil i constant, de la qual és pràcticament impossible deixar de banda. T'enganxa des de la primera pàgina i la intriga per conèixer el desenllaç es torna primordial.
En aquest cas viatjarem en una ruta sense rumb determinat en la qual anirem aprenent lliçons de vida, humilitat i saber estar. Per tant, es tracta d'una lectura en la qual els lectors estarem obligats a pensar i reflexionar, a aprendre i digerir cadascuna de les veritats que al llarg de la història se'ns van presentant.
M'agradaria remarcar l'amistat entre Colin i Hassan. Una delícia que toca molt profund i ens permetrà gaudir d'autèntics moments entre els dos amics.
En definitiva, El teorema Katherine és una ruta a través de l’amor, l'amistat, la filosofia i les lliçons de vida. Una història que et farà pensar i gaudir de moments únics. I tot això amb la genialitat d'una ploma màgica.