dissabte, 21 de febrer del 2015

Us recomanem... Llibres. Novel·la.

Novetats...
Els senyors del poder, d'Imma Cabré. 
Novel·la històrica unida a la política-ficció, guanyadora del II Premi Gregal de Novel·la Històrica de 2013.
Primera novel·la publicada de l'autora, es desenvolupa dividint-se entre la Barcelona actual durant una campanya electoral a la presidència de la Generalitat, i les eleccions municipals del 1934 a Bellprat, on es centra en el personatge històric de la Natividad Yarza.
Donya Natividad Yarza va ser la primera alcaldessa de l'Estat espanyol. Va néixer a Valladolid. Va venir a Catalunya a fer de mestra. Va presentar-se a les eleccions municipals del 1934 per Esquerra Republicana de Catalunya i va ser elegida alcaldessa de Bellprat, a l’Anoia. Va ser una dona valenta i lluitadora que s’arromangà de valent per canviar les coses, però no comptava que toparia amb els senyors del poder.
Poca gent ha sentit parlar d’ella. Van voler esborrar-la de la història. “Van pensar que seria senzill, com quan l'onada s'emporta mar endins la petjada i el record de la persona que instants abans caminava descalça damunt la sorra.”

Aquest llibre pretén treure-la de l'oblit. Els senyors del poder és una novel·la de política ficció, una història de manipulacions, un enfrontament entre els que serveixen el poble i els que es serveixen del poble. És un relat que transcorre en dues èpoques, l’etapa republicana i l’actual, on tot el poder ja no és en mans dels de sempre. O potser sí. 
Text extret de Terracel.com
Entrevista a Imma Cabré a TV Girona: