dilluns, 29 de novembre del 2010

Conferència per a adults: “Coneixement lliure a Internet: aprendre a col·laborar i compartir continguts en xarxa”,

Dijous 2 de desembre a les 19.00h, a la Sala d'actes de la Biblioteca, Oriol Ferran, ens parlarà de les noves possibilitats que ofereixen els continguts digitals i el nou marc que obren les llicències lliures.
Oriol Ferran és periodista, especialitzat en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), promotor de diversos projectes de la Internet més social (Arenys.Org) i activista del programari i el coneixement lliure. Ha estat Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i actualment és soci de l'empresa CR3A'T.
"Les noves possibilitats que ofereixen els continguts digitals i el nou marc que obren les llicències lliures, una alternativa al clàssic "copyright" (tots els drets reservats) han creat un nou espai i una nova forma d'entendre les relacions en xarxa on guanyen valor conceptes com col·laborar i compartir. En l'àmbit de la música i en moltes de les publicacions digitals s'ha popularitzat les llicències "Creative Commons", un exemple d'aquestes llicències que prioritzen la difusió de la creació per davant dels seus beneficis comercials."
Sinopsi extreta de Taleia Cultura.
Us hi esperem!