dimarts, 17 de novembre del 2009

Llavaneres, un poble de contes.





Aquest dissabte 21, a les 12.00h. us presentem, dins la campanya Llavaneres, un poble de contes, L’hora del conte: “La fada Englantina a casa dels Masriera” amb el grup l’Espina de la Sardina.



Els Masriera eren una família d'orfebres i artistes catalans, dels segles XIX i XX, iniciada per Josep Masriera Vidal (1810-1875). Aquest, nascut a Sant Andreu de Llavaneres, va obrir un taller familiar d'orfebreria a Barcelona que, amb els anys, esdevingué la joieria Masriera, reconeguda internacionalment. Els seus fills, Josep, Francesc i Frederic Masriera Manovens, varen continuar el negoci familiar i també es van dedicar a l'art. Al cap d´uns anys, Lluís Masriera Rosés (1872-1958), fill de Josep, va assolir fama internacional per les seves joies modernistes i amb la creació dels anomenats esmalts de Barcelona, d'una extraordinària perfecció tècnica. Era també un home dedicat a la pintura, el teatre, la fotografia, el cinema, etc. Els Masriera portaren el nom de Llavaneres més enllà de les nostres fronteres. Varen obtenir premis en exposicions nacionals i internacionals amb paisatges de la nostra població, alguns dels quals formen part de les col·leccions del Museu Nacional d'Art de Catalunya i del Museo del Prado. Aquest any, coincidint amb el 50è aniversari de la mort de Lluís Masriera, hem volgut que aquest conte serveixi per apropar a tothom aquesta nissaga d'artistes tan vinculada a la nostra població.



Us recordem que es farà públic el resultat del concurs del conte "El gat de Can Caralt", mitjançant un sorteig entre tots aquells que hagin contestat correctament les preguntes del formulari, que encara teniu temps d’omplir, fins el mateix dissabte al matí, recollint-lo a la Biblioteca o a través del web municipal. Un cop omplert, caldrà retornar-lo a la Biblioteca o enviar-lo a través d'internet.






El regal serà un dels contes de la col·lecció, firmat per les autores, i una llibreta.