dissabte, 10 d’abril del 2010

Exposició Sala Infantil: les obres de Mark Twain.

Dediquem l’exposició de la sala infantil a Samuel Langhorne Clemens, un escriptor que firmava amb el pseudònim de Mark Twain.
Mark Twain, que va morir a Connecticut fa cent anys, el 21 d’abril de 1910, fou el pare de Tom Sawyer (Les aventures de Tom Sawyer; 1876) i de 500 obres més.
Cal destacar Les aventures de Huckleberry Finn (1884), concebuda com la continuació de Les aventures de Tom Sawyer, considerada la primera novel·la moderna de la literatura nord-americana.


Per endinsar-nos en aquesta obra mestra de la literatura, us recomanem l'àlbum il·lustrat que adapta amb molta cura el clàssic d'aquest autor:
Les aventures de Tom Sawyer. Basat en l'obra original de Mark Twain; adaptació de Rosa Moya amb les il·lustracions de Roger Olmos; Lumen, 2009.
On es relata, triant les aventures més divertides i memorables, l'entremaliada infància d'en Tom al poble de Sant Petersburg, en companyia del seu amic vagabund Huckleberry Finn, enfrontant-se a la voluntat, les premises i les regles imposades pels adults i volent portar una vida d'absoluta llibertat.