divendres, 3 de setembre del 2010

Club de Lectura.

Avui comença el nou curs del Club de Lectura, compartint la lectura de La rebel·lió de Joseph Roth.
Joseph Roth és considerat, juntament amb Hermann Broch i Robert Musil, un dels grans escriptors centreeuropeus del segle XX. Va formar part de la literatura de l'exili provocat pel nazisme. Va veure la seva obra reconeguda pòstumament.
Un tast, el text de la contraportada:
"Amb la llicència corresponent a la butxaca, una condecoració al pit i un orgue de maneta, l’Andreas Pum fi nalment ha pogut deixar el barracó número 24 de l’hospital militar, el dels mutilats, i ha sortit al carrer disposat a guanyar-se la vida honradament com a músic ambulant. És una persona d’ordre, un patriota. No com aquests altres desesperats, ganduls, malfactors o borratxos que no fan altra cosa que propiciar la maleïda subversió.
A ell, des de la seva cantonada preferida, el que més li agrada de tocar són, òbviament, l’himne nacional i les marxes militars.
Són temps d’imminència però encara no ho sap. Com no ha entès tampoc que ell, i la majoria dels qui l’envolten, és fi ll d’un règim que ja ha anunciat la seva dissolució, el de l’imperi austrohongarès, i que ben aviat la seva patètica figura es veurà esquitxada per una ombra amenaçadora que per a ell se sintetitza en la paraula revolució
.
"