divendres, 21 de gener del 2011

75 Anys de la mort de Rudyard Kipling

El 18 de gener de 2011 es commemorà el 75è aniversari de la mort de l'escriptor i poeta britànic nascut a l'India Rudyard Kipling. Recordat sobretot pel seu llibre infantil i juvenil El llibre de la jungla (1894) i pels seus relats i poemes sobre els soldats britànics a les indies i la defensa de l’imperialisme occidental, així com per les narracions infantils.
Obtingué el Premi Nobel de Literatura el 1907.

"Els germans de Mowgli.
Eren les set d'una xafogosa tarda, a les muntanyes de Seeonee, quan Compare Llop s'alçà de la seva dormida diürna, es gratà, féu un badall i estirà les potes, l'una darrera l'altra, per desentumir-les de la mandra que hi sentia al capdavall.
Comare lloba s'estava ajaçada, amb el gruixut morro gris damunt els seus quatre lloparons febles i xisclaires, i la lluna brillava a l'entrada de la cova on vivien tots plegats.
-Augr!- digué el llop pare-. Ja és hora de tornar a caçar.-I ja anava a emprendre-les muntanya avall, quan una petita ombra, amb una espessa cua penjant, travessà el llindar i digué amb veu planyívola:
-Bona sort, oh Capità dels llops! I bona sort als teus fills: que tinguin ben fortes les dents perquè mai del món la fam no se'ls oblidi! [...]"

Text extret de: El Llibre de la jungla; Barcelona: Edicions 62, 2002

Per conèixer la seva obra, només cal que us acosteu a la Biblioteca, on hi podreu trobar part dels seus relats: Rudyard Kipling.

Si voleu més informació cliqueu aquí: