dilluns, 7 de febrer del 2011

Els 175 anys del naixement de Gustavo Adolfo Bécquer

"Escriptor de qui s'ha dit que els seus escrits reflecteixen l'esforç per trobar, mitjançant la paraula, la síntesi d'un món que es divideix entre el somni i la raó. Bécquer representa una evolució del moviment romàntic del país.
Els temes predilectes de les
rimes: l'amor, la màgia, l'exotisme, l'edat mitjana no cauen en l'exageració ni en un sentimentalisme molt acusat, propi d'aquest moviment.
En les seves
llegendes es va proposar narrar una història tant apassionant com eren les històries d'abans. Va ubicar l'acció en èpoques remotes com l'Edat Mitjana i on era freqüent l'aparició d'elements com els castells, els temples, i elements sobrenaturals. A més les narracions les va situar en llocs que el propi autor coneixia. Tot això va contribuir encara més a que les seves llegendes fossin més verosímils."
Text extret de
Diba/biblioteques/Recursos web.

Aquest any es commemoren 175 anys del naixement de Gustavo Adolfo Bécquer (Sevilla, 17 de febrer de 1836-Madrid, 22 desembre 1870), un dels més coneguts escriptors romàntics espanyols. Si encara no el coneixeu o el voleu tornar a llegir, a la Biblioteca hi podreu trobar tota la seva obra: Gustavo Adolfo Bécquer.

Més informació: