divendres, 18 de març del 2011

Us proposem... Realitat i ficció: la fascinació pel crim i la novel·la negra.

Us agrada la novel·la negra?
Si és així, us proposem assistir a la ponència i taula rodona “Realitat i ficció: la fascinació pel crim i la novel·la negra” que organitza el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEFJE) del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i on podrem gaudir de la participació d’escriptors i professionals del dret, com l' Andreu Martín Farrero (escriptor de novel·la negra, guionista de còmic, cinema i televisió. Guanyador del premi Pepe Carvalho 2011), Miquel Oròs Muruzábal (Metge forense de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya), Eduardo Navarro Blasco (Magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona) i l'Esther Palmés Bosch (Advocada penalista).
"La novel·la negra i policíaca està en un bon moment d’èxit, tant a nivell nacional com internacional. Després d’haver estat considerada molt de temps un gènere menor, ara s’està prestigiant gràcies a la qualitat dels autors que s’hi van adherint. El quid de la novel·la negra és que ha de tenir una trama en la qual l’autor va posant pistes que el lector ha de recollir. Les històries que ens expliquen poden arribar a ser força truculentes, sovint desagradables. Tot i així ens fascinen. Per què? Què hi ha de realitat en aquestes narracions? Quina és la font d’inspiració dels seus autors? Per què és un dels gèneres literaris amb més seguidors? Quina és la clau del seu èxit? Per parlar d’aquests temes hem convidat l’Andreu Martín, un dels més prestigiosos novel·listes del gènere a casa nostra, i quatre lectors aficionats a la novel·la negra i policíaca. Tres d’ells, a més, tenen relació professional amb el món real de la justícia, que és l’escenari preferit on es desenvolupa la trama d’aquestes novel·les."
Text extret del Programa de la ponència i taula rodona.


La inscripció és gratuïta.
Només cal formalitzar-la, doncs les places són limitades, enviant un missatge a npf@gencat.cat fins a l’11 d’abril de 2011 inclòs, amb les dades que aquí s'indiquen.