dimecres, 23 de novembre de 2011

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

"La Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Tarragona , Girona i Lleida, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis han desenvolupat el manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
Amb aquest manifest volen expressar el rebuig envers la violència que pateixen les dones i, alhora, expressar el condol per les dones que n'han estat les víctimes mortals aquest any 2011. Així mateix, volen fer partícip al conjunt de la societat de la necessitat de continuar treballant per construir una nova cultura, basada en el respecte mutu, l'autonomia i la llibertat per a tothom. 
El manifest diu que la violència envers les dones és una vulneració dels drets humans i un obstacle per assolir la pau i el progrés de les nacions i del pobles; no tan sols destrueix vides, sinó que també soscava el desenvolupament de les dones en llibertat i la possibilitat que puguin exercir la plena ciutadania en igualtat de condicions. "Aquesta violència és conseqüència de les relacions de poder històricament desiguals entre dones i homes i té causes socioculturals profundament arrelades a l'imaginari col·lectiu, per això és tant complexa la seva identificació i tan difícil la seva eradicació", assenyala el document."

Més informació:
Institut Català de les Dones: