dimarts, 26 de juny del 2012

Us recomanem... llibres.

"Jo confesso" continua col·leccionant guardons. La novel·la de Jaume Cabré ha guanyat el XLI Premi Crexells de novel·la catalana, concedit per l'Ateneu Barcelonès, superant "L'últim dia abans de demà", d'Eduard Márquez, i "Primavera, estiu, etcètera", de Marta Rojals.
El jurat del Crexells va seleccionar "Jo confesso", "L'últim dia abans de demà" i "Primavera, estiu, etcètera" com les millors novel·les catalanes publicades el 2011 i durant quatre mesos s'ha dut a terme un programa amb conferències, debats i col·loquis per donar-les a conèixer. Els socis de l'Ateneu i els usuaris de les Biblioteques de Barcelona han pogut votar entre l'1 i el 15 de juny.
A més de vendre 60.000 exemplars en català, 30.000 en castellà i 20.000 -en només un mes- en alemany, "Jo confesso" ja ha guanyat aquest any el premi de la Crítica, el Crítica Serra d'Or i el Narrativa Maria Àngels Anglada. Cabré, que ja va guanyar el Crexells l'any 1991 amb "Senyoria", ha recordat que va ser justament a l'Ateneu on va presentar la novel·la l'1 de setembre passat, un fet que creu que té "molt de simbòlic".
Text extret de 324.cat. 

Text de contraportada de "Jo confesso":
Si la botiga d’antiguitats de la família és tot un univers per al petit Adrià, el despatx del seu pare és el centre d’aquest univers, i el tresor més preuat de tots és un magnífic violí del segle XVIII al voltant del qual giren moltes històries d’aquesta novel·la de novel·les. 
Jo confesso és una llarga carta d’amor d’algú que ha hagut de jugar sol durant molts anys, entre llibres vells i secrets inconfessats; d’algú que ha estimat de manera incondicional; d’algú que se sent culpable d’una mort violenta, i d’algú que no entén el mal que recorre la història d’Occident.

A la Biblioteca hi podeu trobar: