divendres, 1 de juny del 2012

Xerrada per a adults: "Colesterol i alimentació", a càrrec de l'educadora nutricional Griselda Marfà.

Dijous, 7 de juny de 2012, a les 19.30h, xerrada per a adults: "Colesterol i alimentació", a càrrec de l'educadora nutricional Griselda Marfà.
"El colesterol és un tipus de greix que es troba a la sang i que el nostre cos necessita per desenvolupar moltes funcions, com són produir hormones, ajudar a la formació de bilis i vitamina D, i mantenir l'estructura cel·lular de l'organisme. Una part del colesterol que el nostre cos utilitza prové de l'alimentació i l'altra l'elabora el propi organisme. 
L'excés de colesterol en la sang, també conegut com a hipercolesterolèmia, afavoreix la formació de dipòsits de greix a les parets de les artèries que dificulten el pas de la sang i són motiu de malalties del cor i de la circulació.
El tabaquisme, la hipertensió, l'obesitat i la diabetis potencien aquests riscos.
Existeixen dues classes de colesterol:
  • Colesterol LDL o 'dolent': que té un efecte perjudicial per a la salut si es troba a la sang en excés, ja que crea una capa de greix a les artèries que afavoreix l'aparició de malalties cardiovasculars.
  • Colesterol HDL o 'bo': que té un efecte beneficiós per a la nostra salut ja que elimina l'excés de colesterol de les artèries."
Text extret de Gencat.cat: canal salut.