dimecres, 18 de juliol de 2012

Unportal, un nou recurs electrònic a la Xarxa.

Des del dilluns passat podeu trobar un nou recurs electrònic anomenat Unportal consultable des de la BibliotecaVirtual i des del catàleg Aladí
Es tracta d'un recurs que té com objectiu informar dels estudis universitaris i d’ensenyaments professionals de grau mig i superior, així com dels Masters i formació continuada que es poden cursar als centres catalans tant públics com privats. 
"Carol Biosca i Jordi Casabella són periodistes, especialitzats de fa anys en temes d'ensenyament. Coneixen de prop el sistema educatiu català i les seves mancances i van detectar que un dels punts febles era, precisament, la informació que arribava als futurs universitaris, poca, confusa i dispersa. 
Per això van decidir investigar totes les dades disponibles i aplegar-les en una sola web: Unportal.cat. (...) Unportal.cat respon a totes aquestes preguntes i a moltes més. Ofereix tots els detalls de la nova selectivitat. Dóna opció de conèixer preus, places, notes de tall o assignatures dels més de 450 graus que es poden estudiar a les dotze universitats catalanes. Té un buscador que permet comparar fins a tres titulacions alhora. I ofereix deu classificacions d'aspectes clau, per saber quins són els graus amb menys abandó, on es troba feina abans, on es guanya més o quins són més valorats pels estudiants. La web, és, sobretot, una eina per poder triar amb coneixement de causa i tenir més opcions d'encertar-la.
Jordi Casabella, cofundador d'Unportal.cat, ens diu que "la falta d'informació i d'orientació és causa d'abandonament dels estudis: Nosaltres pensem que aquesta eina pot contribuir a combatre el fracàs, en el sentit que proporciona informació que ajuda a prendre decisions.
El Jordi i la Carol tenen la intenció de dedicar-se de ple a la seva web, que és gratuïta i es finança amb publicitat, i d'actualitzar-la amb noves dades i, més endavant, ampliar-la a tot l'espai universitari espanyol."
Text extret de EspaiInternet