dimarts, 3 de juliol del 2012

Us recomanem... còmics. No Passaran!

Ciutat de Barcelona, a finals de l'octubre de 1938.
Espanya està en plena Guerra Civil. Max Fridman, excombatent de les Brigades Internacionals, es veu obligat a tornar a Barcelona des de Suïssa, a la recerca d'un antic company d'armes que ha desaparegut, en Guido Treves. A la ciutat hi té coneguts que l'ajudaran, però també hi ha individus que voldran evitar que investigui i conegui la veritat d'aquest tèrbol assumpte, posant la seva vida en perill (el seu viatge el portarà fins la batalla de l'Ebre).
El protagonista es va trobant a llarg de l'obra els diferents fronts que van intervenir a la guerra: comunistes, franquistes, policia, periodistes internacionals i els propis civils. 
Les aventures de Max Fridman. No passaran! (Edició Integral) agrupa les tres parts de la història (Desaparegut, Riu de sang, Sense il·lusió), a més d'un dossier, alguns episodis extres, documentació i apunts històrics, amb el pròleg de Pepe Gàlvez.
L'autor Vittorio Giardino, aconsegueix una potent narració reforçada pel treball acurat i detallista del seu dibuix i color, on queda reflectit el gran treball que ha fet de recerca i de documentació, que entre altre material, inclou cartells propagandístics, fotografies d'armes, avions i de la pròpia Barcelona. L'entorn ajuda a perfilar el caràcter dels personatges, i l'estructuració de les pàgines els ajuda a avançar en l'aventura sense grans sotracs. Els diàlegs són precisos, desenvolupant idees importants (valentia, mort, amistat, la importància de la vida d'un èsser humà...), sense decantar-se per cap punt de vista polític.

El podeu trobar a la secció de còmic de la Biblioteca.