dijous, 23 de maig del 2013

Us recomanem... Llibres.

Us volem recomanar... El Racó de Penèlope de Pasqual Alapont, novel·la juvenil que ens porta fins a un poblet del litoral valencià per explicar-nos amb molt humor l'odissea particular d'un adolescent, que no és altra que fer-se gran.
"(...)Una novel·la d'aprenentatge amb molt d'humor.
Per altra banda, Pasqual Alapont (Catarroja, 1963) ha guanyat el premi Gran Angular 2012 per 'El racó de Penèlope'. Després d'intentar-ho tot, Zinc Peris emprèn un curt però llarg viatge empès pel canvi de vida dels seus pares des d'un barri de València fins al Perelló on els seus progenitors muntaran un restaurant, El racó de Penèlope. 
Zinc Peris pateix una mica el mateix que Telèmac, el fill d'Ulisses, un noi a les baceroles de la vida que encara no en sap res d'això que se'n diu viure. Un dia, però, el cuiner Alexandre, qui més s'assembla a l'heroic guerrer aqueu, arriba al restaurant i esdevé el mentor de Zinc, a qui ensenya les veritats essencials, el valor de l'amistat, la moral, la traïció, la fugacitat de la vida...
Pasqual Alapont Ramon és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, i ha treballat sempre vinculat al món del llibre i el teatre com a traductor, editor, novel·lista, actor i dramaturg. Ha publicat una trentena de llibres entre obres infantils, juvenils, traduccions, novel·les i obres de teatre, entre les quals es poden destacar 'L'ovella negra', 'L'infern de Marta', 'Pell de corder' o la tetralogia al voltant dels populars personatges de Manel i l'avi Frederic amb més de 100.000 llibres venuts."
Text extret d'Ara Llegim.