dilluns, 10 de juny de 2013

Us recomanem... Música.

Clapton, Eric. Old Sock. [S. L.]: Polydor, 2013 
Aquest ja és el disc que fa vint-i-un en la carrera en solitari del guitarrista de blues i rock Eric Clapton. No obstant això, la seva carrera musical compta amb moltes participacions en diferents grups (Yardbirds i Cream serien les més emblemàtiques), i va començar a principis dels anys seixanta.
En aquest nou disc, ens trobem amb un Eric Clapton ja madur i dedicat a fer la música que li agrada i com li agrada, i també podriem dir “amb qui li agrada”, perquè el disc compta amb col·laboracions famoses, com la del ex-beatle Paul McCartney.
També cal destacar que, de la música que trobem en aquest nou i estiuenc disc de Clapton, només dues cançons de les 13 que composen l’album són de nova creació. La resta són versions dels més diversos artistes: des de gent que sempre ha versionat Clapton, com J.J. Cale, fins a George Gershwin, passant per Peter Tosh o Gary Moore.
Un disc, en definitiva, refrescant, amb una coberta que recorda, ni que sigui molt lleugerament, per les palmeres del paisatge, la coberta d’un altre disc històric de Clapton: 461 Ocean Boulevard.