diumenge, 11 d’agost del 2013

Us recomanem... Llibres.

El asesino de Green River (Una historia de detectives real), novel·la gràfica de Jeff Jensen i Jonathan Case, premiada l'any 2012 amb el prestigiós Premi Eisner en la categoria de “Millor obra basada en fets reals".
"El detective Tom Jensen estuvo veinte años preparándose para preguntarle a un monstruo una sola pregunta. El verano de 2003 le llegó la oportunidad. 
Gary Leon Ridgeway, el asesino de Green River, mató a más de cuarenta y ocho mujeres y adolescentes. Durante 188 días, el detective encargado de encontrar y detener al peor asesino de la historia de los EE UU, interrogó y prácticamente vivió con el asesino al que había dado caza durante tanto tiempo. Una oportunidad única para intentar comprender las razones detrás de ese horrible comportamiento.
El periodista Jeff Jensen , hijo de Tom Jensen , ha reunido toda la información perteneciente al caso de su padre, así como su testimonio directo, para narrar esa dramática búsqueda de un cruel asesino y sus motivaciones. Una historia que cobra vida gracias al dibujo claro y eficiente de Jonathan Case."

Text extret de la contraportada del còmic.
La història es construeix a partir d'informació policial de primera mà, quan l'assassí, Gary Ridgway, considerat el pitjor assassí en sèrie de la història dels EEUU, ja ha estat detingut. 
El verdader protagonista del relat és Tom Jensen, el policia que es va obsessionar en caçar al qui es coneixia com l'Assassí de Green River, i no l’assassí mateix, malgrat ho pugui semblar en el pròleg inicial, on se'ns explica el primer crim d’aquest, un intent d'homicidi frustrat a un adolescent. 
Un pròleg que, segons Stephen King, es “Tremendo. Tiene la escena inicial más terrorífica que he leído en años, y la novela entera es una absorbente lectura que no te dejará ir a la cama. Una obra sensacional y escalofriante.” 
Els autors, en convertir en personatge principal al policia, i explicar com era incapaç d'entendre la monstruositat dels actes d'aquest assassí, busquen afavorir l'empatia del lector cap el relat. L'assassí és encara més monstre, doncs no deixa de ser, almenys en aparença, un home comú i corrent, com ho pot ser qualsevol altre.