diumenge, 16 de març de 2014

Us recomanem... Llibres.

Novetat a la biblioteca...
Guía completa del taller de cerámica : materiales, procesos, técnicas y sistemas de conformación  de Duncan Hooson i Anthony Quinn.
És un riguròs i complet manual o guia d'iniciació a la ceràmica creat per dos grans ceramistes de reconegut prestigi, Duncan Hooson i Anthony Quinn.
En el seu contingut hi podem trobar un ampli ventall de les eines i tècniques, des de les més bàsiques fins a les últimes innovacions i des d'una perspectiva molt contemporània, com poden ser l'ús d'ordinadors, calques o performances. No és limita a fer una breu introducció de cada cas, sinó que aporta els coneixements necessaris que permeten al lector començar a utilitzar-la.
A més, amb l'objectiu d'aprendre la tècnica explicada i, en especial, els usos que se'ns poden fer, el contingut es complementa amb força exemples, mostrant l'aplicació que n'han fet artistes internacionals d'elles en les seves creacions.
A la part final del llibre hi trobarem documentats una sèrie d'idees que poden ajudar a aquells que es vulguin dedicar a la ceràmica professionalment, com trucs per a fer fotografies de qualitat de les obres, la promoció, l'ús d'internet, l'exposició i venta, el treball per la indústria...

"Esta obra reúne una vasta gama de técnicas, procedimientos y datos en un manual de consulta fundamental para estudiantes y profesionales.
Las técnica, explicadas paso a paso con textos y fotografías, están ordenadas según la progresión natural del aprendizaje y del trabajo del taller; desde el pellizcado, los colombines, las placas y el torneado hasta la elaboración de moldes, el moldeo por colada y la extrusión, con secciones dedicadas a la decoración con engobe, relieve y vidriado, fórmulas y aplicaciones de los vidriados.
El libro incluye explicaciones sobre la instalación del taller, las herramientas y el reciclado de los materiales, así como una guía exhaustiva de los tipos distintos de hornos y los procesos de cocción.
Una guía imprescindible para todos los aficionados, estudiantes y ceramistas profesionales que deseen disponer de toda la información sobre técnicas y procesos en un solo manual."
Text extret de la contraportada del llibre.