dissabte, 16 d’agost del 2014

Us recomanem... Llibres.

Virginia Woolf i el Grup de Bloomsbury de Marta Pessarrodona.
L'any 1972, Marta Pessarrodona va viatjar a Anglaterra sense data de retorn. Des d'una casa victoriana de Nottingham, on hi tenia una cambra pròpia, va iniciar la lectura de Virgina Woolf, i en molt poc temps,
l'autora de títols tan extraordinaris com Mrs. Dalloway o Al far es convertiria en la seva professora d’anglès particular i en la seva fascinació més viva.
Des de llavors, Marta Pessarrodona ha aprofundit com ningú en el fascinant món del Grup de Bloomsbury, al voltant del qual trobem alguns dels intel·lectuals més destacats del segle xx: escriptors com E.M. Forster, T.S. Eliot o Lytton Strachey; pintors com Roger Fry o Duncan Grant; filòsofs com Maynard Keynes o Bertrand Russell; figures tan extraordinàries com la ballarina Lydia Lopokova i l’aristòcrata Lady Ottoline Morrell, i evidentment, les incomparables germanes Stephen, Vanessa Bell i Virginia Woolf.
Avui, anys més tard, la passió de Marta Pessarrodona per aquests personatges, alguns dels quals va arribar a tractar, i per aquella època no ha disminuït en absolut. Virgina Woolf i el Grup de Bloomsbury n’és el seu homenatge més personal.


Text de la contraportada del llibre.