dilluns, 3 de novembre de 2014

Us recomanem... Llibres.

Descobrint les novetats...
El sucre en la història. Alimentació, quotidianitat i economia de Flocel Sabaté (ed.)
Menàrguens acollí el 1900 una sucrera de remolatxa que immediatament esdevingué la indústria més important de les terres de ponent. Aviat desfermà unes conseqüències socials que, en certa manera, retornaren a la vila el vigor i la puixança de què va gaudir a l'edat mitjana, dins del comtat d'Urgell. 
La coincidència entre història i sucre ha facilitat que Menàrguens esdevingui a hores d'ara la seu ideal on repassar el recorregut del sucre al llarg de la història. En donen pregona mostra les trobades científiques que el 2011 i el 2012 hi han aplegat destacats investigadors. Els seus textos, aquí reunits, posen en relleu que el sucre en la societat configura una història entreteixida d'alimentació, quotidianitat i economia.

Aquest llibre forma part de la col·lecció Verum et Pulchrum Medium Aevum de Pagès Editors, fundada i dirigida per Flocel Sabaté dins el Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura", de la Universitat de Lleida. En ella s'hi publiquen obres de recerca inèdita, en aquests cas, aquesta publicació és el recull de les primeres i segones jornades del cicle de conferències relacionades amb el món del sucre, a Menàrguens.