diumenge, 7 de juny del 2015

Descobrint les novetats...

La Malika fa poc que ha arribat a Catalunya amb la seva mare i els seus germans per reunir-se amb el seu pare. Troba a faltar moltíssim la seva avia i és per això que escriu en un blog tot el que li passa i les impressions que té d'aquesta cultura que és molt diferent de la seva. Amb tot, la Malika està decidida a que la seva àvia pugui venir a viure amb ells i per això pensa fórmules imaginatives per poder fer-la venir. Ho aconseguirà? Què us sembla?

Segons escriu la Sílvia Cantos al seu blog:
(...)De la mà de la jove protagonista els lectors descobriran que coses tan habituals per aquells que hem nascut aquí poden resultar un autèntic xoc per als nouvinguts d'alguns països; La quantitat de vehicles que circulen per els nostres carrers amb el conseqüent soroll, les campanes dels campanars. També ens parla de l’enyorança que la Malika sent, les olors i els menjars són tan diferents! I no només això, la manera de vestir o els mateixos mercats criden força la seva atenció.
«Tots i totes som persones amb la mateixa dignitat
i totes mereixem el mateix respecte.»
La narració es presenta en format de blog, els capítols curts representen les entrades que ens transmeten les vivències de la nena. La descripció de situacions com la que viu a l’autobús amb dues dones grans mal educades i xenòfobes són un punt de partida excel·lent per treballar amb els nens i nenes. De la mateixa manera ens parla de la diferència entre respectar i obeir o la llibertat com a persona.
Sens dubte, aquest és un títol a tenir molt en compte a l’hora de recomanar llibres als lectors d’entre 9 i 12 anys a les escoles i als clubs de lectura, per la gran reflexió que s’amaga en una narració lleugera i amena, aquest hauria de ser un llibre indispensable a qualsevol biblioteca!