dijous, 18 de juny de 2015

Us recomanem... Clàssics.

Recuperem... Clàssics.
Rebecca
de Daphne Du Maurier; traducció de Marta Pera Cucurell.
Reedició feta a partir del llibre original. 
Una obra sorprenent. Du Maurier barreja elements de la novel·la de suspens amb escenes dels clàssics victorians, aconseguint que el lector quedi atrapat en una atmosfera opressiva, doncs el situa a la pell de la protagonista, de la qual no en sabem el nom en tota l'obra.

Anglaterra, finals dels anys trenta. La protagonista de Rebecca és una jove i humil dama de companyia d'una dona americana. De la nit al dia veu com la seva vida es capgira quan, durant una estada a Montecarlo, coneix l'atractiu aristòcrata anglès Maxim de Winter, amb qui aviat es casa. De la glamurosa Montecarlo es trasllada a viure a la residència del seu marit, la vertiginosa, silenciosa i mística Manderley.En aquest misteriós i aïllat indret, la jove, acompanyada únicament d'una pèrfida majordoma, s'haurà de resignar a conviure amb el record sempre present de l'exdona del seu marit, Rebecca, morta temps enrere en estranyes i enigmàtiques circumstàncies.
Mai fins ara publicada en català, Rebecca està considerada una de les obres mestres de la literatura per la seva brillant construcció d'un ambient de suspens. La magnífica adaptació cinematogràfica realitzada per Alfred Hitchcock el 1940 no ha impedit que la novel·la continuï captivant cada nova generació de lectors.
Text de la contraportada del llibre.