dimarts, 18 d’agost del 2015

Us recomanem... Llibres. Infantil.

Descobrint les novetats...
Hachiko. El gos que esperava
, per Lluís Prats; il·lustracions de Zuzanna Celej.
52è Premi Josep M. Folch i Torres.



El professor Ueno, de la Universitat de Tòkio, és un home íntegre, d’horaris i costums inflexibles. Fins que coneix l’Hachiko, un cadell que farà molt més que trencar-li l’ordre i la disciplina. Li farà descobrir la bellesa del món i el valor de l’amistat.

Compartim la ressenya de Silvia Cantos al seu blog:
Avui us recomano una novel·la escrita per a nens però que, lectors de qualsevol edat en poden gaudir. El relat contingut en aquestes pàgines desprèn una gran tendresa i, els personatges esdevenen tan reals com ho van ser en el seu moment. Aquesta preciosa història us encantarà, us ho prometo solemnement! (...)Hem de partir de la premissa que és una novel·la basada en fets reals. Uns fets, de per sí, carregats de màgia, que han convertit un gos en tot un símbol de la lleialtat i la fidelitat al Japó. I no és per menys, aquest animal va seguir esperant el seu amo, desaparegut per una mort sobtada fins el dia de la seva pròpia mort, quantes vegades haurem sentit dir que el gos és el millor amic de l'home, probablement no és més que una frase feta, però el cert és que entre l'Hachiko i el professor Ueno s'hi va establir un vincle indestructible d'una tendresa que enamora.(...) feu un regal als nens i oferiu-los aquesta lectura, us garanteixo que s’hi sentiran captivats, és dolça, és misteriosa, està dotada d'aventures i unes meravelloses descripcions, exquisidament ben documentada i hàbilment escrita, no endebades ja fa temps que el Lluís es mou en el camp de la literatura infantil i juvenil i, sap com escriure imprimint ritme en la narració de manera que flueixi i el lector desgrani una pàgina rere l'altra gairebé sense adonar-se'n.
Un altre input a tenir present són les il·lustracions de Zuzanna Celej, etèries i dotades d'una sensibilitat que és característica d'aquesta polonesa instal·lada a Barcelona, segueixen l'estil oriental imprès en la narració i atorguen al conjunt una bellesa subtil, convidant a deturar la lectura per gaudir de les il·lustracions. La suma de les paraules d'en Lluís i les imatges de la Zuzanna et transporten al Tòquio de primers del segle XX, en un viatge ple de tendresa i emocions que el lector recordarà llargament.(...)