diumenge, 23 d’agost de 2015

Us recomanem... Llibres. Narrativa.

Descobrint les novetats...
Itineraris de Joan Coromines; pròleg i edició de Josep Ferrer i Joan Pujadas.

Obra que recull les notes de les excursions, 457 en total, que Joan Coromines va fer durant un període de 30 anys per tot el país a la recerca de la paraula viva.
Els lingüistes Josep Ferrer i Joan Pujadas hi han treballat durant més de quinze anys des de que el 1997 trobessin les notes originals.
Amb els Itineraris de Joan Coromines, es presenten per primera vegada al públic els escrits de viatge d'un dels nostres lingüistes més insignes. Pàgines extraordinàries, d’innegable qualitat literària, amb les quals seguim amb delit les passes de l’home de lletres i les seves sentides evocacions pels viaranys i les tresqueres del país a la recerca de la paraula viva, del mot més genuí. Fragments emocionants que aixequen la pols dels camins i que expliquen els nostres desigs i anhels nacionals.
Escrits personals, identitaris, rics en detalls i d'insòlita rellevància científica i sentimental, que comprenen gairebé trenta anys i més de quatre-centes caminades, i que, alhora, ens conviden a descobrir un perfil desconegut del filòleg. Si era ben sabuda la seva afició pel senderisme, poc o res es coneixia fins ara de l'origen paramilitar d'aquest «tirar-se a la muntanya», per consell de Macià en plena dictadura de Primo de Rivera, i de la clandestinitat de les sortides i dels textos, sovint xifrats.
Així, aquesta publicació, editada amb tota la cura que mereix, esdevé al mateix temps la prova d'una descoberta insospitada, una mostra excel·lent de literatura de viatges, una guia imprescindible d'excursionisme per Catalunya, un tresor d'incalculable valor per als amants de la llengua
.
Text extret de la contraportada del llibre.