dimarts, 25 d’agost de 2015

Us recomanem... Llibres. Novel·la.

Descobrint les novetats...
Un Fill d'Alejandro Palomas

Guanyador del Premi Joaquim Ruyra 2014.
Guanyador del V Premi L'Illa dels Llibres 2015.

Mama, el papa diu que t'escrigui,
però aquí no hi cap res.
Només supercalifragilisticoespialidós.
T'enyoro. Quan tornes?
Guillem

Aquest any 2015 la novel·la ‘Un fill’ d'Alejandro Palomas ha guanyat el V Premi L’Illa dels Llibres que s'atorga per votació popular amb la idea d'escollir el llibre l'any.
L’Illa dels Llibres selecciona cada estiu, 15 títols perquè els seus lectors puguin votar i així lliurar el Premi de L'illa dels llibres.
”Un fill” d’ Alejandro Palomas ha estat la novel·la més votada d'aquesta edició, amb 712 vots, seguide de ”La noia del tren” de Paula Hawkins amb 656 i ‘Un any i mig’ de Sílvia Soler amb 654 vots.
En aquesta edició s’han rebut més de 7.000 vots.

L'obra d'Alejandro Palomas va molt més enllà del públic juvenil i narra la vida d'en Guille, un nen de 9 anys que sent una gran admiració per Mary Poppins.
La novel·la explora la vida d’aquest noi que viu amb el seu pare i té una relació més aviat distant. La seva mare no viu amb ells i la seva absència es fa notar a la novel·la.
La gràcia de la novel·la és la galeria de personatges que ens ajudaran a entendre, per mitjà de capítols narrats per diverses veus, esbrinar les claus del comportament del jove i la seva admiració total al personatge de Mary Poppins.
Les converses amb la psicòloga de l’escola o la seva única amiga, la Nàdia formen part de la galeria de personatges que ens ofereix Alejandro Palomas a ‘Un fill’’.
Una novel·la dirigida als joves però també als pares.

Text extret de l'Illadelsllibres.com