divendres, 26 de febrer del 2016

Us recomanem... Llibres. Comunicació.


Llibre que esdevé una guia pràctica del que cal tenir en compte per superar amb èxit entrevistes de feina, tant per a entrevistats com per a entrevistadors.

De candidat a seleccionat
Arribats a l’entrevista de feina, després d’haver superat diversos filtres, no es pot fallar i cal desplegar tots els recursos disponibles per convèncer l’entrevistador que som el candidat ideal, cal ser persuasiu.
La comunicació persuasiva és important perquè permet situar les persones en un terreny de coneixement mutu que fa possible influir en creences i actituds per a generar canvis. És important per un aspirant a un lloc de treball ampliar la visió de l’entrevistador cap a totes les aptituds que pot incorporar a la seva empresa si el contracta.
Les 5 claus per a fer una bona entrevista de feina són:
  • Autoconeixement: saber qui ets i què pots oferir.
  • Dominar el procés de la comunicació i tècniques concretes –verbals i no verbals- per emfasitzar en el més important.
  • Tenir objectius comunicacionals clars i reconduir-hi la conversa .
  • Conèixer l’empresa a fons i també analitzar l’interlocutor: el seu entorn, les seves expectatives, les seves necessitats.
  • Transmetre un valor afegit, allò que et diferencia dels altres.
Un dels principals errors que es comet durant una entrevista és parlar sense empatitzar amb les necessitats concretes i reals de l’interlocutor.

D’altra banda, no sempre som conscients del que comuniquem no verbalment, és a dir amb el to de veu o la gestualitat, per exemple. Molts missatges no verbals són emesos i percebuts sense que ens n’adonem, però tots tenen un significat.

«Què comuniquem i com ho fem dóna a l’entrevistador una bona mesura del nostre perfil professional i personal. Cada detall compta: des de l’encaixada de mans fins a les preguntes més difícils, passant pels secrets del llenguatge no verbal», afirma Gina Aran, consultora de RH i professora de comunicació del Màster de Direcció i Gestió de Recursos Humans de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

El llibre “Comunicació persuasiva per a l’entrevista de feina”, prologat pel comunicador i escriptor David Escamilla, convida a fer una aposta pel creixement personal i l’autenticitat, alhora que descriu de manera pràctica com enfocar la comunicació, amb tota la seva amplitud de recursos, a uns objectius concrets.

Text extret del blog de l'autora: Gina Aran.