dilluns, 4 d’abril del 2016

Us recomanem... Llibres. Infantil.

Descobrint les novetats...
Inseparables de Mar Pavón; il·lustracions de Maria Girón.

Eren inseparables fins que un dia va passar una cosa terrible…...
Narrada en primera persona i amb una sabata com a protagonista, aquesta original història ens fa partícips d’'un viatge tan incert com traumàtic, que acaba de la forma més insospitada.
Un àlbum que apropa als nostres infants una altra realitat; aquella on els autèntics "“superherois"” no només existeixen sinó que aconsegueixen que els nens, malgrat tot, tornin a somriure.

Compartim la crítica que en fa Sergi Portela a la Revista Faristol Núm. 82:

Elegantíssim àlbum. Una història que ens parla de la memòria, de la separació, de la pobresa, dels efectes de la guerra. L’empresa és enorme, però les autores se’n surten força bé. Les protagonistes de la història són ben particulars, quasi una sorpresa que no desvetllarem aquí per no esguerrar la lectura a ningú.
Mar Pavón i Maria Girón ja havien format tàndem a un altre títol de la mateixa editorial, Un lloc per a la Rula. Aquí, com en aquell títol, es fa palesa una tragèdia social i torna a passar que el que explica el text i l’atmosfera que mostra la imatge, d’una manera molt suau i dolça, no semblen casar a vegades. Però podem mirar-ho des del punt de vista que es tracta d'una faula metafòrica i que aquesta és la seva aposta per tractar-la.
Així i tot, les il·lustracions de Maria Girón són tan potents i cuidades que aquest fet pot semblar menor. I és que l’artista fa tota una classe magistral de saber fer en qüestions de narrativa visual. Diferents composicions, jocs amb els fora de camp, alternança de plans, il·lustracions a sang i d'altres; la majoria juguen amb el blanc i fan que la història i les imatges siguin atemporals i universals.
La seva gamma sembla tenir molt a veure amb la tradició i les tècniques pictòriques italianes, que han perviscut generació a generació i mostra un gust especial per la llum mediterrània. Amb les seves diferències, podem dir que recorda l’elegant sensibilitat de la il·lustradora belga Kaatje Vermeire.
Aquí teniu l'enllaç a les pàgines de les autores, Mar Pavón i Maria Girón.
Sergi Portela