dijous, 12 de maig del 2016

Us recomanem... Novel·la juvenil.

Descobrint les novetats... 
El pare és un Tarambana de Xavier Vernetta.

La Sònia Anguera, que moltes persones coneixen per Nena, viu amb la seva mares. Els pares estan separats de fa anys, però què passa, eh? Això és més que normal i no hi ha mal rotllos entre ells.
El problema és que l'Anna Sicart, la mare de la Sònia, s'ha posat molt malalta i haurà d'anar a Alemanya a fer un tractament que durarà mesos. Bé, cap problema, oi? La Sònia pot anar a viure amb el pare.
On és en Jordi Anguera, el pare de la Sònia? 
De vegades costa trobar-lo, perquè en Jordi és un músic molt conegut d'un conjunt de rock&roll i, ja se sap, l'home només té la música al cap i de vegades se li'n va el cap i no se'n recorda, que té una filla.
Sort dels amics que ho fan tot més fàcil. I també hi ha en Hans, que de mica en mica es fa imprescindible.
Això sí, a la Sònia li tocarà cantar en algun concert.
Però, a qui fa mal una mica de música?
Text extret de la contraportada del llibre.

Obra guanyadora del Premi de Narrativa infantil i juvenil Guillem Cifré de Colonya 2015 perquè pel jurat del certamen és una novel·la actual ben escrita i ben equilibrada en la seva estructura, que desmunta els rols tradicionals de la família i tracta temes clàssics de la literatura infantil i juvenil, com ara l'enamorament, l'amistat..., i d'altres ben actuals als quals fa front na Sònia, la protagonista, una jove amb una visió de món real i alhora optimista.