dilluns, 19 de desembre del 2016

Recomanacions nadalenques. Novel·la policíaca.

Us proposem...
Christie, Agatha. El Nadal d’Hercule Poirot.
El coronel Johnson, cap de policia d’un districte molt tranquil, ha volgut aprofitar la plàcida atmosfera nadalenca per convidar a casa el seu vell amic, el detectiu Hercule Poirot. Aquest, però, en contra del bons pronòstics del seu col·lega, està fermament convençut que els excessos culinaris i alcohòlics d’aquestes dates sempre acaben provocant alguna catàstrofe, com ara l'assassinat del tirànic Simeon Lee, que és trobat mort enmig d’un toll de sang que li brolla de la gola...
Passar per alt el Nadal sembla fàcil, però quan es viu en un carrer com Hemlock, etern guanyador dels premis de decoració nadalencs, i en el que les festes de Nadal són l'esdeveniment més esperat de tot l’any, ignorar el Nadal suposa gairebé un suïcidi social. En el seu intent per viure un Nadal diferent, els Krank es convertiran en víctimes d’un cúmul de situacions que els faran desitjar no haver tingut mai la idea de passar per alt el Nadal.

Clark, Mary Higgins. Noche de paz
Catherine Dornan i els seus dos fills es preparen per passar uns nadals molt amargs a la ciutat de Nova York, ja que el seu marit ha d'afrontar una delicada intervenció quirúrgica. Però, el que no imaginen, és que la nit de Nadal es convertirà en un malson, des del moment en què, innocentment, s'aturen en una cantonada a escoltar nadales. Entremig de la multitud, una dona roba el portamonedes de Catherine, i, el que podria haver quedat en un mer incident, es transforma en una cadena de crims que inclouen el segrest d'un nen.