dimecres, 25 de gener del 2017

BCNegra2017. Dennis Lehane, guanyador del XII Premi Pepe Carvalho 2017.

Del 26 de gener al 4 de febrer es celebra una nova edició de la BCNegra, la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona.
Edició en la que Dennis Lehane, rebrà el XII Premi Pepe Carvalho. També es retrà homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, pels quaranta anys de la publicació de la novel·la La soledad del manager, i a la Semana Negra de Gijón, que enguany celebrarà la trentena edició.

(...)El jurat, integrat per Antonio G. Iturbe, Andreu Martín, Rosa Mora, Daniel Vázquez Sallés, Sergio Vila-Sanjuán i Paco Camarasa, ha decidit per unanimitat concedir el Premi Pepe Carvalho de l'any 2017 a l'autor Dennis Lehane.
D’origen irlandès, Lehane ha creat personatges com els de Patrick Kenzie i Angie Gennaro, dos detectius que es mouen pels carrers de Dorchester, al Boston més multiracial i allunyat de les famílies bones. També ha escrit novel·les com Mystic River i Shutter Island, adaptades al cinema amb un gran èxit, que, juntament amb la seva participació a la sèrie The Wire, han fet especialment conegut l'autor arreu del món.
La seva és una novel·la negra realista, dura, masculina sense ser masclista, que ens mostra uns barris on la vida no és gens fàcil. Allà va créixer i vivia una Amèrica arrossegada pels nous signes dels temps, una Amèrica aterrida pels canvis que ha viscut i tenallada per la por de la desaparició de la indústria. És, segurament, l’Amèrica que, amb el seu vot, ha dut Donald Trump a la presidència dels Estats Units.
El premi d’enguany, doncs, ens ajuda un cop més a explicar el món on vivim, el perquè d’aquelles coses que, de vegades, la televisió i els diaris no encerten a fer-nos comprendre totalment.(...)


Text extret de BCN2017