dimecres, 22 de març de 2017

Us recomanem... Llibre. Novel·la.

Descobrint les novetats...
I ens vam menjar el món
de Xevi Sala Puig.


Obra guanyadora del Premi Prudenci Bertrana 2016.
Una hilarant història d'aventures que gira al voltant de les bases nord-americanes que als anys 70 hi havia a les comarques gironines.

L'Elias Barrera, sergent de l'exèrcit dels Estats Units, arriba a l'Estartit per assistir al funeral del seu pare, un militar que va servir a la base Loran, i sobretot per recollir l'antiga bandera familiar.
Per recuperar-la, però, s'haurà d'entendre amb en Gori Vilar, militant comunista i pescador de palangre, que li explicarà la increïble història que va viure amb Kirk Barrera, el soldat Imperial, l'home que va salvar tot un país.
Un relat divertit, tendre i emotiu per on desfilen personalitats com Kirk Douglas, Santiago Carrillo, Amanda Lear, Josep Pla o Salvador Dalí El conjunt conforma un fresc excepcional que gravita al voltant de les bases nord-americanes i en escenaris tan emblemàtics com l'Hotel Llafranc o la central nuclear Vandellós I.

"En Gori Vilar va ullar la bossa i va palpar la perruca. Tenia molts anys però el pèl es conservava prou bé. Més grisa que rossa, d’un color inclassificable. Tot seguit, va obrir el sobre i gairebé va somriure. La nota deia: «La perruca és més teva que meva. El llibre te’l vaig prometre. I, pel que fa a la bandera, ja saps què has de fer. Adéu, Soldat Imperial, des d’avui fins al final».
Text extret de la contraportada del llibre.