dilluns, 13 de març del 2017

Us recomanem... Llibres. Novel·la.

Descobrint les novetats...
La ràbia
de Lolita Bosch.
Novel·la guanyadora del el divuitè Premi Roc Boronat de narrativa breu en català que atorga l’ONCE.


En aquesta novel·la, l'escriptora Lolita Bosch, seguint la línia d'altres obres que indaguen en la seva identitat, barreja el relat i la reflexió sobre l'assetjament escolar (bullying) que va patir d'adolescent amb una investigació periodística, feta durant la redacció del llibre, a través dels seus propis records i del testimoni d'un grup d'adolescents que actualment pateix assetjament escolar.


Valenta, honesta i brutalment personal, la nova novel·la de Lolita Bosch rememora el bullying patit per l’autora en l’adolescència. El premi Roc Boronat 2016 és una narració emocionant i imprescindible, una denúncia d’una realitat execrable i massa sovint silenciada. 
Avui la Lolita és una escriptora i periodista reconeguda; és mare, treballa per la pau i li agrada viure la vida. I per fi ha trobat la força per escriure sobre la seva adolescència, quan dels catorze als disset anys, com tants altres adolescents, va ser víctima de bullying.
La Lolita va patir insults i humiliacions, i va sentir la indiferència i el menyspreu. Va convertir-se en algú que vol passar desapercebut, una ningú, i va haver d’aprendre què és ser de ferro i només voler que els dies que passaven tan lents s’acabessin, s’acabessin, s’acabessin... Un temps de cruel complicitat entre companys i companyes de classe, però alleujada per un diari de color verd on l’autora va començar a escriure sobre la insuportable sensació d’ofec que l’ensorrava, sobre la foscor que l’envoltava i la ràbia que va créixer pensant que seria eterna. Fins avui. Una narració que traspua emoció i sinceritat i que es llegeix amb el cor encongit, tal com l’autora va viure els anys que aquí descriu. Una lectura obligatòria.
Text extret de la contraportada del llibre.

Més informació:
  • Telèfon per atendre l'assetjament escolar: Infància Respon 116 111  
    Funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l'any de forma gratuïta i totalment anònima, sense deixar rastre.