divendres, 24 de març del 2017

Us recomanem... Llibres. Policia científica.

Descobrint les novetats...

Una obra que a tot aquell que sigui seguidor de qualsevol pel·lícula, novel·la, sèrie de gènere policíac ha de llegir per poder entendre i també descobrir a gran quantitat d'errades que s'hi poden trobar...
Per això, l'autor, amb rigor però també amb molt d'humor ens convida a colar-nos en l'escena d'un crim i analitzar-la com si en fossin experts.

Durant l'última dècada, la ficció policíaca i criminal s'ha instal·lat en les nostres vides i ha posat el focus d'atenció en el que fins ara havia quedat ocult i restringit a un gremi molt especialitzat: el dels científics forenses. La història de com la ciència s'aplica a la investigació criminal, la realitat actual de la ciència forense i la manera com aconsegueix desxifrar crims i trobar els culpables s'ha convertit en un tema de molt interès pel gran públic. 
Com funciona una prova d'ADN? És infal·lible? 
Pot un insecte assenyalar el culpable d'un assassinat? 
Com sap un forense l'hora en què s'ho produït un crim? 
Per què alguns cadàvers es descomponen i altres no? 
Com s'identifiquen els cadàvers de personatges històrics?
J. M. Mulet ens submergeix, amb el rigor d'un científic i un registre proper i desenfadat, a la part
més fosca de la condició humana, sempre amb els guants d'expert.  Gràcies a aquest llibre, per fi entendràs qualsevol de les tècniques que utilitza la policia científica per resoldre crims, algunes curiositats  i també els errors més típics de les sèries i les pel·lícules.
Text extret de la contraportada del llibre.