dissabte, 8 d’abril del 2017

Us recomanem... Llibres. Novel·la.

Descobrint les novetats...
El matrimoni de la senyoreta Buncle de D.E. Stevenson.
Obra de l’escriptora escocesa D.E. Stevenson (Edimburg, 1892 – Moffat, 1973) era filla d’un constructor de fars i parenta llunyana de Robert Louis Stevenson. Va començar a escriure en secret quan tenia vuit anys, perquè ningú de la seva família no volia que es dediqués a la literatura. Malgrat tot, el 1934 va publicar El llibre de la senyoreta Buncle, que va obtenir un èxit extraordinari.

Al llarg de la seva vida va escriure més de cinquanta novel·les, entre elles, aquesta obra, El matrimoni de la senyoreta Buncle, l'esperada continuació d'El llibre de la senyoreta Buncle, publicada dos anys després, i The Two Mrs. Abbotts, que va aparèixer el 1943.

És tracta d'una novel·la entretinguda i recomanable per a tot tipus de lectors, d’un fenomenal humor anglès, on totes les històries s’entrellacen per acabar amb un final ben tancat, proper a l'estil de Jane Austen en el qual qui és bo acaba bé i qui és dolent acaba malament.

La Barbara Buncle, feliçment casada amb el seu editor, està desitjosa de marxar de Londres, lluny de les partides de bridge soporíferes, i anar a viure en una caseta als afores. Just quan comença a estar ben tipa de barallar-se amb agents immobiliaris, troba en un poblet anomenat Wandlebury una
caseta que li sembla perfecta per començar una vida tranquil·la i assossegada. Però les coses es compliquen quan visita l’advocat encarregat de la venda de la casa i, per error, aquest li dóna el testament de l’estrafolària lady Chevis Cobbe, que ella no pot evitar llegir.
Un cop instal·lats a la casa, la Barbara i el seu marit es converteixen en l’epicentre de les xafarderies del veïnat. I ella, presa d’una renovada inspiració, comença a escriure la seva tercera novel·la, en què els personatges, és clar, recorden vagament els habitants de Wandlebury...