dijous, 18 de maig de 2017

Us recomanem... Novel·la Històrica.

Descobrint les novetats...
La fada negra de Xavier Theros.
Premi Josep Pla 2017.

Novel·la històrica però també una història de crims i misteri a la Barcelona del 1843, durant la revolta de la Jamància.
El protagonista de la novel·la, el capità Llampades, un antic capità de vaixell marcat per un naufragi i reconvertit en policia, es veu empès a investigar uns crims estranys on nens de poca edat apareixen morts en circumstàncies poc normals.

Barcelona, 1843. Una nit d’estiu, un nen apareix degollat en un fumador d’opi. En Llàtzer Llampades, un capità de vaixell expulsat de la marina mercant, a qui un tràgic naufragi ha marcat per sempre, es converteix en policia empès per les circumstàncies. El país viu la minoria d’edat de la reina Isabel II. Governa el seu regent, l’odiat general Espartero. A la ciutat, bruta i claustrofòbica, plena de barricades i fantasmes i asfixiada per les muralles, està a punt d’esclatar la revolució. Per reprimir-la, l’exèrcit es prepara per a un llarg i brutal bombardeig que durarà tres mesos.
Sota les bombes, enmig del setge militar i només consolat per la seva ardent amant, el capità Llampades haurà d’esbrinar qui és el misteriós assassí de les criatures.
La fada negra és una novel·la ambientada en una Barcelona convulsa que ens ofereix un relat ple de passions i intrigues amb una força narrativa insòlita, sorprenent i captivadora.


Text extret de la contraportada del llibre.