divendres, 4 d’agost del 2017

Us recomanem... Llibres. Novel·la Juvenil (JN).

Descobrint les novetats...
El Bolígraf de Higgs
de Rubèn Montañá.
Novel·la juvenil de ficció, divertida i esbojarrada.

Tot allò que un pot imaginar és possible. Jules Verne i H. G. Wells van descriure avenços científics i tecnològics que s’han acabat produint, en bona mesura, tal com els van imaginar. I ara, jo, acabo de trobar un bolígraf d’una marca que es diu HIGGS tot just quan estic a punt de començar una novel·la sobre un bolígraf que es diu HIGGS. De segur que és un senyal per descobrir el sentit de la vida. O no?

Compartim la ressenya de Pep Molist 
Uns bosons de realitat i de ficció publicada a ElPaís.com:

"(...)El bolígraf de Higgs, per la seva banda, és una de les novel·les per a joves més originals i agosarades dels darrers temps. Pel contingut, podria recordar una història de les Mil i una nits, en la qual el protagonista troba un objecte màgic que li permet convertir els seus somnis en realitat. En aquest cas, en una situació del tot desmesurada, un avi desconegut regala un bolígraf al jove protagonista. A mesura que aquest el va utilitzant, s’adona que el seu poder és immens, tot permetent-li canviar la realitat al seu gust. L’autor barreja ciència —mai més ben dit, ja que la major part del que hi succeeix esta inspirat en el bosó o partícula de Higgs— i ficció, i els fets se succeeixen de manera àgil, amb tocs constants d’humor, mentre se genera cert debat a l’interior del protagonista sobre si cal usar el bolígraf en segons quins casos, com ara el d’enamorar la noia que li agrada.
El que és vertaderament interessant del llibre és que aquest esdevé una mena d’exercici o experiment literari, en el qual l’autor incorpora diversos registres i tècniques enmig de la narració: poesia, guió teatral, monòleg... I, a la vegada, hi adjunta unes destacades i hilarants Notes d’autor, on aquest manté un diàleg planer i directe amb el lector i el guia, amb tot de reflexions de to humorístic i desenfadat, fins a la darrera pàgina, on culmina la novel·la i la seva disquisició al voltant del tema, de la literatura i dels fets succeïts.(...)"