dimecres, 20 de setembre del 2017

Us recomanem... llibres. Novel·la Juvenil JN

Descobrint les novetats...
Wolfgang: (extraordinari) de Laia Aguilar.

Premi Carlemany per al Foment de la Lectura 2016, que convoca el Govern d'Andorra, juntament amb el Grup 62 i la Fundació Enciclopèdia Catalana.

Novel·la ben construïda i estructurada, de bon ritme, amb la justa mesura d'elements emocionals, on els personatges que hi apareixen ens podrien recordar a d'altres protagonistes literaris com en Guillem de la novel·la Un fill  d'Alejandro Palomas o en Christopher de l'obra El curiós incident del gos a mitjanit de Mark Haddon.

En Wolfgang té onze anys i un coeficient intel·lectual de 152. Li agrada fer llistes de coses impossibles, esbrinar com es viatja a Neptú, o fabular sobre convertir-se en un gran pianista.
Tocar el piano és la seva passió, per a ell suposa el seu refugi d'emocions. El dia que la seva mare mor, li toca anar a viure amb el desconegut del seu pare i inicia un pla per fugar-se a la millor acadèmia de música del món. Durant el viatge, descobrirà qui és realment el pare, quin secret familiar li amaguen “els grans” i per què té tanta por d'alguna cosa que no s'ha atrevit a explicar mai... Wolfgang qüestionarà en tot moment el món adult, des d'uns ulls intel·ligents, distants i crítics.
Perquè hi ha intel·ligències bones, més bones, molt bones... i d'altres que són extraordinàries!

Text extret de la contraportada del llibre.