dimecres, 22 d’agost del 2018

Us recomanem... Llibres. Infantil. Mitologia egípcia.

Descobrint les novetats...
Mites i llegendes de l'Antic Egipte de Robert Swindells; il·lustracions: Stephen Lambert.

Els mites de l'Antic egipte van sorgir de les creences religioses d'aquell poble mil·lenari i van servir de base per a una civilització fascinant.
En els relats recollits en aquest volum se'ns parla de com Jepri va crear el món i va donar vida a Ra, l'omnipotent déu del Sol.
Tot just després de nèixer, Ra va ordenar al Cel (Nut) i a la Terra (Geb) que emergissin d'una massa d'aigües negres i els va separar mitjançant l'Aire (Shu) i la Humitat (Tefnut). Però Nut i Geb es van enamorar i, contra la voluntat de ra, es van casar i van tenir dos fills, Osiris i Seth, i dues filles, Isis i Neftis. Osiris i Isis van mostrar als homes com havien de conrear la terra i els van transmetre els coneixements amb els quals van forjar una de les civilitzacions més apassionants de la història.
Però aquesta vida pròspera i tranquil·la va quedar alterada per l'enveja i l'ànsia de poder de Seth, un déu sense escrúpols que va assassinar al seu germà osiris i va perseguir sense pietat Horus, el fill d'Isis i Osiris. Finalment, l'astúcia i la força de l'amor d'Isis aconseguiren salvar Horus i convèncer Ra perquè el nomenés rei d'Egipte. 
La intriga, la màgia i els prodigis recorren tots els relats del volum, que inclou tres llegendes protagonitzades per personatges històrics i un conte que narra un terrorífic viatge a l'Inframon.

Aquesta selecció, narrada pel premiat escriptor britànic Robert Swindells i il·lustrada per Stephen Lambert, es completa amb un apèndix de Montserrat Fullà que descriu de manera amena el marc històric i cultural d'aquests relats mitològics.
Text extret de la contraportada del llibre.