dilluns, 29 d’octubre del 2018

Us recomanem... Llibres. Novel·la juvenil.

Descobrint les novetats...
Negorith
d'Iván Ledesma.
Obra guardonada amb el premi Joaquim Ruyra 2017.
L'autor ens ofereix una guerra entre dimonis i àngels rebels, amb humans i la negorith (persona que és capaç de veure els éssers paranormals)...

Compartim la crítica de Júlia Baena a la revista Faristol:
"La Gris descobreix que és una negorith: té uns poders que la fan especial en uns mons poblats per dimonis, àngels, esperits i altres éssers sobrenaturals. Ajudada per un col·leccionista d'ànimes, un noi caçador d'esperits malignes i altres personatges curiosos i intrigants, descobrirà antigues guerres «intermundials» i es veurà immersa en una carrera contra rellotge per salvar el món on viuen.
Completa. Aquest és l'adjectiu que defineix Negorith, novel·la de l'escriptor i guionista Iván Ledesma (a qui coneixem per novel·les gràfiques com La Vampira de Barcelona o llibres infantils com Diario de Dan) guardonada amb el premi Joaquim Ruyra 2017. Completa perquè disposa de tots els elements que fan gaudir el lector: bon ritme i estructura, llenguatge creïble i dinàmic, argument ben travat, atmosferes denses i perfilades. Especialment interessants són els personatges, lluminosos o obscurs, tots complexos i rics en matisos que els fan únics. Tota la novel·la presenta un cert aire cinematogràfic que ens fa pensar en l'experiència de l'autor com a guionista. Tot i que la temàtica no és innovadora, sí que ho és el tractament, així que sense por d'equivocar-nos podem afirmar que Negorithés una novel·la que els lectors del gènere fantàstic (i fins i tot els que no ho són) gaudiran de ben segur. L'única cosa que potser pot dificultar una mica la lectura a lectors poc avesats és la gran quantitat de personatges que hi apareixen i les relacions que s'estableixen entre ells, però de ben segur que l'argument els atraparà.        

Júlia Baena"