dijous, 14 de febrer del 2019

Xerrada de la Comissària de l'Any Pedrolo, Anna Maria Villalonga. #AnyPedrolo

Anna Maria Villalonga, novel·lista i la comissària de l'Any Pedrolo ens visitarà el proper divendres 15 de febrer, a les 19.00h.,a la sala d'actes de la Biblioteca, per parlar amb els membres dels Clubde Lecturai amb el públic que si vulgui afegir, de l'univers particular d'aquest escriptor mort l'any 1990 i del qual l'any 2018 en commemoràvem els cent anys del seu naixement.

"Amb l'Any Manuel de Pedrolo, que commemora els cent anys del seu naixement, finalment ha arribat el merescudíssim reconeixement i homenatge a un dels escriptors més prolífics en llengua catalana i que més va contribuir al renaixement de la lectura en català. Tot i ser un referent en la creació d’una literatura catalana moderna, fins avui s’havia obviat pràcticament el conjunt de les seves 120 obres, essent recordat únicament per una sola novel·la “El mecanoscrit del segon origen”.

Gràcies a la tasca de nombroses editorials, que han iniciat la reedició dels seus principals títols, i a l’aparició llibres d’assaig, avui es comença a desvelar el vast i heterogeni univers de Pedrolo, compost per tots els gèneres: teatre, poesia, narrativa breu, novel·la, diaris, articles d’opinió.

Escriptor experimental a la recerca constant de noves tècniques narratives, estava convençut en el poder de l’escriptura per transformar la societat. Tal i com ell mateix va expressar en una entrevista a la televisió amb el periodista Joaquim Maria Puyal l’any 1983, en totes les seves obres sempre es tracta el concepte de la llibertat, tant la individual com la col·lectiva. La reflexió sobre l’existència humana també és un dels temes centrals de la seva literatura. (...)