divendres, 22 de març del 2019

Us recomanem... Llibres. Infantil. Contaminació de Mars i oceans.

Descobrint les novetats...
Un Mar de plàstics
de Kirsti Blom i Geir Wing Gabrielsen.


Un fulmar boreal solca l'aire amb elegància a pocs centímetres de les onades. És un ocell marí preparat per enfrontar-se als vents i al fred de mar obert. Avui el que ha trobat per menjar són coses de colors diferents. N'hi ha de verdes i també de grogues, i se les cruspeix totes. El que no sap és que tot allò no són aliments de debó. 
Són restes de plàstic.

Cada any es fabriquen centenars de tones de plàstic, un 10% de les quals va a parar al mar. Aquest fet ha provocat la formació de grans illes d’escombraries, la més gran és la «gran taca de residus del Pacífic», situada entre el Japó i els Estats Units d’Amèrica, fa tres vegades la península Ibèrica.
Un mar de plàstics explica com l’oceà s’està convertint en un abocador que afecta greument la salut de la fauna i la flora marines. La història d’un fulmar boreal, una au marina que habita les costes de l’Atlàntic Nord, es converteix en el fil conductor que serveix per exposar les conseqüències de l’ús massiu i irresponsable del plàstic i la necessitat de limitar-ne dràsticament el consum. A
mb un llenguatge senzill, el llibre també aborda les solucions tècniques que s’han proposat per afrontar el problema dels residus plàstics al mar i com hi pot contribuir cadascú en el seu dia a dia, per tal d’ajudar el fulmar boreal i la resta d’animals marins.
Una espectacular selecció de fotografies testimonia gràficament la bellesa del mar i els efectes de l'acció humana.
Text extret de Takatuka.cat.