dimarts, 14 de maig del 2019

Us recomanem... Llibres. Història del Rock and roll.

Descobrint les novetats....

Llibre pensat per donar a conèixer als infants el context històric en què va néixer i es va desenvolupar aquest famós gènere musical que és el rock and roll. Ho fa seguint un recorregut cronològic que abasta des de la gènesi del moviment, amb Elvis, Chuck Berry, Bill Haley i Wanda Jackson al capdavant, fins als artistes que avui mantenen encesa la seva flama, com The White Stripes i The Strokes, entre d'altres.
Explica de manera esquemàtica i didàctica, com ha evolucionat la tecnologia musical des de la invenció de l'amplificació en 1904, o com s'escoltava la música quan no existia Youtube ni Spotify. 
També ofereix una guia per les cançons, els àlbums, els instruments i les discogràfiques que han fet del rock un gènere adorat a nivell mundial.

El rock no va néixer un dia concret. Tampoc no se’l va inventar una sola persona. Va sorgir a Amèrica del Nord de la combinació de diferents sons com el blues, el jazz, el country o el rhythm and blues, entre d’altres. Als anys cinquanta alguns músics van barrejar tots aquests gèneres sense ser conscients que aquest nou ritme produiria una gran revolució.

Història il·lustrada del rock explica aquesta revolució: bandes, festivals, cançons i àlbums imprescindibles, tribus urbanes, suports, estils, mitjans de comunicació, discogràfiques... Tot!
Text extret de la contraportada del llibre.